یک جلسه رایگان مشاوره ازدواج | بخش دوم

۰۱ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۱
یک جلسه رایگان مشاوره ازدواج | بخش دوم

بخش اول این مقاله را «اینـجا» مطالعه نمایید.

 

5. مراقب زنگ‌های خطرِ اوایل رابطه باشید

در مراحل اولیه یک رابطه، ممکن است زنگ خطر برای رفتارهای ناسالم به صدا در آید. در یک رابطه سالم قبل از اینکه این علائم باعث بروز مشکلات جدی شوند، شناسایی می‌شوند. زنگ‌های خطر یک رابطه مشترک می‌توانند موارد زیر باشد:

  • عجلۀ نامعقول برای به‌سرعت ازدواج‌کردن، یا بعد از ازدواج برای تصمیمات مهم زندگی
  • ارائه طوفانی از هدایا، تملقات و عواطفِ مستمر در هفته‌ها یا ماه‌های اول رابطه (چیزی که تحت عنوان «بمباران عشق» معروف است (نشانه‌های عشق واقعی؛ چگونه عشق واقعی را از شیدایی تشخیص دهیم))
  • مشاجرات مداوم
  • افزایش تنش در ارتباطات هنگام اختلاف‌نظر
  • تلاش برای کنترل‌گری
  • باقی‌ماندن در روابط گذشته
  • اتهام‌زنی
  • حسادت شدید
  • منزوی شدن و دور افتادن از دوستان و خانواده
  • عدم اعتماد
  • نظرات مخرب و منفی مداوم

اگر این زنگ‌های خطر به صدا درآمده است، شاید ارزش داشته باشد که با یک مشاور ازدواج صحبت کنید تا ببینید آیا می‌شود این رفتارها را قبل از تشدیدِ مشکلات برطرف کرد یا خیر. معمولاً انتظار می‌رود تغییرات رفتاری رخ دهد، اما شرط آن تلاش و تمایل هر کدام از زوجین برای تغییر است.

 

6. دربارۀ خواسته‌ها، بیزاری‌ها و علایق خود گفتگو کنید

با همسر خود همین‌طور که یکدیگر را می‌شناسید و در طول رابطه مشترک تغییر می‌کنید، دربارة تمایلاتِ زناشویی، نارضایتی‌های عمومی و علایق خود گفتگو کنید. داشتن ارتباطی صریح دربارۀ این موارد می‌تواند حفظ هماهنگی شما در انتظارات و خواسته‌ها را میسر کند. این موضوع همچنین می‌تواند حوزه‌هایی از زندگی مشترک شما را که پیش‌تر از پرداختن به آن‌ها اجتناب می‌کردید، بهبود بخشد.

 

7. صراحتاً دربارة صمیمیت زناشویی صحبت کنید

گفتگوی بی‌پرده دربارة صمیمیت زناشویی بخش مهمِ رضایت از ازدواج را تشکیل می‌دهد. افرادی که از خواسته‌ها، بیزاری‌ها و محدودیت‌های یکدیگر آگاه نیستند، ممکن است به طور غیرعمدی در هنگام رابطه خط قرمزی را رد کنند. قبل از برقراری رابطۀ زناشویی، از همسر خود بپرسید که به چه چیزهایی علاقه دارند و با چه اموری راحت نیست. 

اهمیت رضایت را فراموش نکنید. رضایت به معنای درخواست برای موافقتِ واقعی برای شرکت در عمل زناشویی است. هنگام تغییر نوع عمل زناشویی، از او بپرسید که آیا با این تغییر راحت است یا خیر. همچنین، مطمئن شوید که نظر همسرتان حین عمل تغییر کرده است یا خیر.

ایجاد یک فضای باز ارتباطی قبل، حین و بعد از رابطۀ زناشویی می‌تواند این اطمینان را ایجاد کند که هر دو طرف در بیان نگرانی‌های خود و «نه گفتن» راحت هستند. همچنین، مهم است که بتوانید زبان بدنِ همسر خود را بخوانید و در هنگام تغییرِ واکنش‌های او، موضوع را بررسی کنید. برخی از زوج‌ها یک «کلمۀ امن» تعیین می‌کنند که همسرشان بتواند هر بار که لازم است برای توقف یک رفتار از آن استفاده کند. 

 

8. برای هماهنگی ارزش‌ها و مسئولیت‌ها تلاش کنید

این امکان هست که زوج‌ها اغلب در مورد مسئولیت‌ها و ارزش‌های مشترک خود به اختلاف بخورند. چه در دوران نامزدی چه در ازدواج، تنظیمِ انتظارات در این زمینه‌ها برای اینکه دو طرف از آن‌ها آگاه باشند مهم است. برای مثال، فرض کنید یکی از دو طرف می‌خواهد تمام‌وقت کار کند تا برای زندگی تأمین مالی نماید و از همسرش می‌خواهد در خانه بماند و از کودکان مراقبت کند، اما همسر او نیز می‌خواهد تمام‌وقت کار کند. در این صورت نیاز به مصالحه برای اطمینان از اینکه هم مراقبت از کودکان پشت‌گوش انداخته نمی‌شود و هم هر دو فرد می‌توانند اولویت‌های فردی خود را در ازدواج حفظ کنند، لازم است.

در مواردی که زوج‌ها ارزش‌های متفاوتی دارند، بررسی اینکه این ارزش‌ها چگونه بر زندگی مشترک شما تأثیر می‌گذارند و به چه نحوی می‌توان با ایجاد یک‌رشته محدودیتْ احتمال بروز اختلاف در خانواده را برطرف کرد، مفید است. برای مثال، اگر یکی بچه‌دارشدن را ارزشمند قلمداد می‌کند و دیگری اصلاً نمی‌خواهد بچه‌دار شود، لازم است که دربارۀ گزینه‌های پیشروی شما قبل از اینکه این مسائل تبدیل به منبعی برای اختلاف دائمی شوند، صحبت کنید. گفتگو با مشاور ممکن است راهی برای فرا رفتن از این تفاوت‌ها باشد، اما برخی از زوج‌ها ممکن است به این نتیجه برسند که تفاوت در ارزش‌ها مانعی فائق ناپذیر است. ولی دیگران ممکن است تصمیم بگیرند که رابطة خود را باز و گشوده کنند.

 

حفظ سلامت روان در رابطه‌ای سالم

در همه روابط سالم، فرقی نمی‌کند با همسرتان باشد یا دوستان یا خانواده، اولویت‌ دادن به سلامت روان کلیدی است. برای مثال، ممکن است تلاش کنید چیزی را که احساس می‌کنید نادرست است تشخیص دهید و بدون پیش‌داوری به بررسی آن بپردازید.

دانستن این ضروری است که چه زمانی برای حفظ سلامت روانی خود از وضعیتی استرس‌زا دوری کنید و سپس با ذهنیتی سالم برای حل هر گونه مشکل بازگردید. این رویکرد نه‌تنها سلامت روان فردی را حفظ می‌کند، بلکه می‌تواند به ارتقای رضایت کلی از رابطه مشترک نیز کمک کند. در برخی موارد، در صورتی شما یا همسر‌تان با چالش‌های خاصی در سلامت روان مواجه باشید، می‌توانید از کمک فردیِ بی‌طرف استفاده کنید.

 

1. درنظرگرفتن مشاورۀ ازدواج حضوری

شما تنها کسی نیستید که در مسیر داشتن ارتباطی سالم‌تر درگیر چالش‌هایی در رابطة خود شده است. زن و شوهرها اصلاً برای دریافت حمایت در مورد چنین چالش‌های به زوج‌درمانی روی می‌آورند. با این حال برای استفاده از این مشاوره‌ها لزوماً نباید گرفتار چالشی خاص یا مشکلی در سلامت روان یا ازدواج خود باشید. هر زوجی در هر مرحله‌ای از ازدواج خود می‌تواند به‌طورکلی آموزش‌های ازدواج را به‌عنوان ابزاری برای رشد، یادگیری و ارتباط خود در نظر بگیرند. شخص مشاور می‌تواند به‌عنوان یک میانجی بی‌طرف عمل کرده تا شما و همسرتان را در دستیابی به اهدافتان پشتیبانی کند.

 

2. درنظرگرفتن مشاورۀ ازدواج آنلاین

در برخی موارد، مشاوره حضوری را به دلیل موانعی مانند مشکلات مالی، بیمه‌ای یا بُعد مسافت نمی‌توان در نظر گرفت. در این موارد، مشاوره آنلاین یک گزینه جذاب است (زوج‌درمانی آنلاین؛ مزایا و معایب). در بستر آنلاین، می‌توانید زمان جلسات را متناسب با برنامۀ کاری و زندگی‌تان انتخاب کنید و نرخی یکسان برای خود و همسرتان پرداخت کنید، وقتی این نرخ تقسیم می‌شود، اغلب به طور قابل‌توجهی ارزان‌تر از گزینه‌های دیگر در می‌آید.

مطالعات نیز زوج‌درمانی آنلاین را مفید دانسته‌اند. در یک مطالعه‌ پژوهشگران نتیجه گرفتند که مشاورۀ آنلاین مؤثرتر از مشاورۀ حضوری است. اکثر شرکت‌کنندگان در پژوهش مذکور گزارش داده‌اند که با شیوۀ اینترنتی مشاوره راحت‌تر بودند و به دلیل فاصلة ایجاد شده از طریق تماس تصویری، ارتباط بیشتری با مشاور خود داشتند و صادقانه‌تر گفتگو کرده‌اند.

 

منبع

این مطلب برگرفته از مقاله «Practical Relationship Guidelines For A Healthier Connection» از وبگاه «betterhelp» است.

نظرات کاربران
نظر خود را با ما درمیان بگذارید
برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.