
بخش اول این مقاله را «اینجا» بخوانید.
موضوعات مهم گفتگوهای پیش از ازدواج
وقتی به هر یک از موضوعات زیر به شکل عمیقتری بپردازید، عمیقاً درک میکنید که چه اهمیتی در گفتگوهای پیش از ازدواج دارند.
1. خانوادهها
شناخت مناسبات خانوادگی، شیوۀ تربیت و اصالت فرهنگی یکدیگر، اطلاعات ارزشمندی دربارۀ ارزشها، شیوههای ارتباطی و عوامل حساسیتزای احتمالی همسرتان در بر دارد. گفتگو در خصوص سنتهای خانوادگی، رسوم و تجربیات کمک میکند تا گذشتۀ یکدیگر را درک کرده و زمینۀ مشترکی برای ایجاد سنتِ خانوادگیِ خانوادۀ جدید خود ایجاد کنید.
2. ارزشها و عقاید شخصی
بیانِ عقاید، اصول و ارزشهای اخلاقی میزان همراهی و درک متقابل زن و شوهر را بیشتر میکند. به مدد گفتگو دربارۀ موضوعاتی چون دین، معنویت، سیاست و اصول اخلاقی، میتوانید زمینههای مشترک، تفاوتهای احتمالی و حوزههای نیازمند توافق با همسرتان را پیدا کنید.
3. سبک زندگی
گفتگوهایی که باید دربارۀ سبک زندگیِ مطلوب دو طرف شکل بگیرد، جنبههای مختلفی مثلِ عادات روزمره، فعالیتهای تفریحی، عادات بهداشتی و فرهنگ پول خرجکردن را شامل میشود. درک ترجیحات یکدیگر در این زمینهها میتواند فرایندِ هماهنگی و سازش زن و شوهر را در خلالِ ادغام زندگیهایشان آسان کند.
4. اهداف شغلی و مالی
انجام گفتگوهایی بیپرده در مورد رؤیاهای شغلی، انتظارات مالی و نگرش نسبت به پول، برای سازگاری مالی بسیار مهم است. موضوعاتی مانند میزانِ درآمد مطلوب، راهکارهای مدیریتِ بدهی، اهداف پساندازکردن و برنامهریزی مالی بلندمدت را در نظر بگیرید تا بهعنوان یک زوج، بنیانی درستوحسابی برای مدیریت مالی ایجاد کنید.
5. نقشها و مسئولیتها
تعیین و تکلیف نقشها و مسئولیتهای هر طرف در زندگی مشترک، مانع سوءتفاهم و دلخوری میشود. در مورد نحوۀ تقسیم کارهای خانه، شیوۀ تصمیمگیریها و چگونگی حمایت از یکدیگر در کوششهای شخصی و شغلی یکدیگر صحبت کنید، تا یقین کنید که مسئولیتها به شکل عادلانه و منصفانهای در خانه و خانواده تقسیم میشوند.
6. سبکهای مختلف برقراری ارتباط
برای ایجاد ارتباطِ واقعی و حل سازندۀ اختلافات درک شیوههایی که همسرتان ارتباط برقرار میکند، روشهای حل اختلاف و نیازهای عاطفی او ضروری است. دربارۀ سبک ارتباطی یکدیگر، شیوههای گوشدادن فعالانه و راهکارهای بیان نیازها و دغدغهها گفتگو کنید، این گفتگو پیوند شما را تقویت کرده و منجر به احترام متقابل میشود.
7. صمیمیت و محبت
حاصل گفتگوهای صادقانه دربارۀ صمیمیت، محبت و ارتباط عاطفی، رابطهای است که در آن حمایت و رضایت جریان دارد. انتظارات، حدود و خواستههای خود را در خصوص صمیمت جسمانی، رفتارهای محبتآمیز و شیوههای حفظ صمیمتِ عاطفی در جریان زندگی مشترک، بیان کنید.
8. فرزند و فرزندپروری
از دیگر موضوعات مهم برای زوجهایی که به فکر تشکیل خانواده هستند، گفتگو دربارۀ تنظیم خانواده و شیوه و فلسفۀ تربیت فرزند است. نظرات یکدیگر را در مورد تعداد فرزندان، نقش والدین در ارتباط با آنها، سبک و سیاق انضباطی و اهداف تحصیلی بررسی کنید تا مطمئن شوید برای مسئولیتهای پدرومادری هماهنگ و آماده هستید.
9. سلامت ذهن و بدن
پرداختن به این دسته از موضوعات که شامل سلامت جسمانی، بهروزی روانی و نیازهای مراقبتیِ بهداشتی است به درک و حمایتِ متقابل کمک میکند. دربارۀ سابقه پزشکی، رویههای سلامتی، ضروریاتِ بهداشتی و برنامههای مدیریت چالشهای سلامتی صحبت کنید تا همراه هم بهخوبی ناملایمات زندگی مشترک را پشت سر بگذارید.
10. رؤیاپردازیها برای آینده
بیان رؤیاها، اهداف و آرزوها به یکدیگر کمک میکند تا آیندۀ مشترک خود را تصور کنید و از رشد شخصی و شغلی یکدیگر حمایت نمایید. جاهطلبیهای شغلی، سفرهای رؤیایی، سبک زندگیای که همیشه آرزویش را داشتید و رویارویی که برای آینده دارید را با همسر آینده تان مطرح کنید تا دیدگاههایتان به هم نزدیک شود و زندگی مشترکی توأم با حمایت داشته باشید.
زوجها میتوانند با انجام گفتگوهای بیپرده، صادقانه و جامع دربارۀ این موضوعات، مقدماتِ حتمی ازدواجی رضایتبخش و پایدار را فراهم کنند، ازدواجی که بر پایۀ اعتماد، احترام متقابل و ارزشهای مشترک بنا شده است.
توصیههایی برای ازدواج موفق
ازدواج موفق بر پایه احترام، اعتماد متقابل و ارتباطِ مؤثر زوجین به وجود میآید. در ادامه نگاهی به برخی از پرتکرارترین توصیههای موفقیت در ازدواج میکنیم.
- ارتباط را حفظ کنید: ارتباطات باز و صادقانه مهم و اساسی است. احساسات، نیازها و دغدغههای خود را بهصورت محترمانه و البته بیپرده با همسرتان مطرح کنید (سلاح پنهان زوج های موفق).
- به یکدیگر احترام بگذارید: برای نظرات، حدود و فردیتِ همسرتان ارزش قائل باشید. توجه و محبت را از هم دریغ نکنید.
- سازش کنید: ازدواج مستلزمِ بدهوبستان است. خواهان و مشتاقِ توافق باشید و البته راهحلهایی را دنبال کنید که هر دو طرف در آن برنده باشید.
- اختصاص زمانی فقط برای خانواده: اوقاتی را به طور معنادار و واقعی با هم بگذرانید، ارتباط خود را تعمیق کنید و خاطرات مشترک بسازید.
- همراه یکدیگر باشید: زن و شوهر باید طرفدارِ متعصبِ یکدیگر باشند. در فرازوفرودهای زندگی دیگری را به لحاظ عاطفی حمایت، تشویق و درک کنید.
- گرمای عشق را حفظ کنید: دست از اِبراز محبت و غافلگیرکردن یکدیگر برندارید و با حرکتهای بزرگ و کوچک عشق را در زندگی زناشوییتان زنده نگه دارید.
- اختلافات زناشویی را مدیریت کنید: اختلافنظر میان زن و شوهر طبیعی است، ولی شما به صورتی سازنده با آن مواجه شوید. فعالانه گوش دهید، سعی کنید خودتان را جای دیگری بگذارید و بهجای هیزم ریختن پای آتشِ اختلاف، برای خاموشی آن تلاش کنید.
- با هم پیشرفت کنید: درحالیکه بهعنوان زن و شوهر رشد میکنید، حامی رشد و پیشرفت شخصی یکدیگر نیز باشید.
- حفظ صمیمیت: صمیمیت و نزدیکی جسمانی مهم است، اما صمیمیت عاطفی نیز به همان اندازه اهمیت دارد. هر دو جنبۀ رابطه خود را تقویت کنید.
- با همدیگر بخندید: حس شوخطبعی میتواند فضا را تلطیف و پیوند زناشویی شما را تقویت کند. وقتی کنار یکدیگرید بهانهای برای شادی و خنده بیابید.
جمعبندی
مراجعه به مشاوره پیش از ازدواج بهخودیخود یکی از ارزشمندترین سرمایهگذاریها بری آیندۀ مشترک شما است. زن و شوهرها میتوانند با استفاده از مشاوره آنلاین، دانش خود را راجع به مناسباتِ رابطۀ خود بالا ببرند، مهارتهای ارتباطی و روشهای حل مؤثر اختلاف را بیاموزند و حوزههای مستعد اختلاف را قبل از تبدیل به مشکلاتِ بزرگ شناسایی کنند. مشاورۀ آنلاین فضای امنی را برای رسیدگی به نگرانیها، نزدیککردن ارزشها و تشکیل انتظارات واقعبینانه از زندگی مشترک فراهم میکند. خلاصه، این مشاوره ابزارهای لازم برای پدیدآوردن ازدواجی مستحکم، هماهنگ و رضایتبخش را در اختیار شما و همسرآینده تان قرار میدهد. اگر پا در مسیر ازدواج گذاشتهاید، مزایای انکارناپذیر این مشاوره و مقدمات لازمی را که میتواند به ایجاد رابطهای پایدار و شاد و خرم کمک کند، در نظر بگیرید.
منبع
این مطلب برگرفته از دو مقالۀ «Pre-marital Preparation and Tips» و «Pre-marital» از وبگاه «talktoangel» است.