توصیه‌های پیش از ازدواج | بخش اول

۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۳
توصیه‌های پیش از ازدواج | بخش اول

دوران پیش از ازدواج شاملِ همۀ رفتارها، گفتگوها یا تصمیماتی است که پیش از ازدواج توسط افراد یا زوجین انجام می‌شود. این دوران می‌تواند طیف وسیعی از امور را در بر بگیرد، اموری مانندِ مشاورۀ پیش از ازدواج، برنامه‌ریزی مالی، گفتگو دربارۀ اهدافِ آینده، فرزندآوری و دیگر ملاحظات و تمهیداتی که انتظار می‌رود افراد یا زوج‌ها پیش از ازدواج دنبال کنند. این مقدمات معمولاً با هدف کمک به طرفین ازدواج برای درک بهتر یکدیگر، ایجاد بنیانی محکم برای رابطه‌شان و مدیریت چالش‌های محتمل در زندگی زناشویی، انجام می‌شود. علاوه بر این، فعالیت‌های پیش از ازدواج می‌تواند شامل آمادگی‌های حقوقی ازدواج مثلِ آشنایی با انواع نکاح و قوانین و آثار مربوط به هر یک از آنها، انواع مهریه و شیوه مطالبۀ آن‌ها و...  نیز باشد.

 

اهمیت دوران پیش از ازدواج

دوران پیش از ازدواج، به دورۀ زمانی قبل از عقد و رسمیت یافتن رابطۀ زناشویی گفته می‌شود. این دوران همۀ فعالیت‌ها، رفتارها و معاشرت‌هایی که پیش از ازدواج اتفاق می‌افتد، مثل آشنایی اولیه، خواستگاری و نامزدی را شامل می‌شود. شما در ضمن اقداماتِ پیش از ازدواج می‌توانید یکدیگر را بهتر بشناسید، دربارۀ برنامه‌ها و اهداف آیندۀ خود گفتگو کنید و بنیادِ تعهد طولانی‌مدتِ خود را پی‌ریزی کنید.

مشاورۀ پیش از ازدواج، به‌عنوان نوعی مشاورۀ زناشویی، می‌تواند به شما و همسر آیندۀ شما برای آمادگی ازدواج کمک کند. در این مشاوره به‌منظور همراهی بیشتر شما و نامزدتان، فضای مناسبی فراهم می‌شود تا دربارۀ موضوعات مختلفی مثلِ مسائل مالی، ارزش‌ها، فرهنگ، مذهب و فرزندان گفتگوهای اساسی انجام دهید. همچنین این مشاوره می‌تواند به شناسایی نقاطِ بالقوۀ اختلاف کمک کرده و ابزارهایی برای مواجهۀ موفقیت‌آمیز با آنها به شما بدهد. زوج‌درمانی و مشاورۀ آنلاین نیز می‌تواند شما را در ایجاد بنیادی مناسب برای ازدواجِ خود یاری دهد (زوج‌درمانی آنلاین؛ مزایا و معایب).

 

مقدمات پیش از ازدواج

پیش از ازدواج، زوج‌ها معمولاً مقدمات مختلفی برای ازدواج و تشکیل خانواده فراهم کرده و توافقات زیادی انجام می‌دهند، ما چند نمونه از مهم‌ترین آنها را ذکر می‌کنیم:

  1. آموزش پیش از ازدواج: آموزش پیش از ازدواج از کلاس‌ها یا کارگاه‌هایی تشکیل شده است که حولِ توسعۀ مهارت‌ها و دانش مرتبط با ازدواج مانندِ ارتباط مؤثر، برنامه‌ریزی مالی و فرزندپروری قرار دارد.
  2. توافقات پیش از ازدواج: منظور توافق بر سر امتیازاتی است که زن و شوهر ضمن عقد به یکدیگر می‌دهند، مانند مهریه، حق طلاق و... این توافقات رسمیت قانونی خواهد یافت و مسئولیت‌های هر طرف را در صورت جدایی مشخص می‌کند.
  3. برنامه‌ریزی مالیِ پیش از ازدواج: این بخش دربارۀ گفتگو و برنامه‌ریزی در خصوص شیوۀ مدیریت مالی و اقتصادی خانواده و زندگی مشترک است که شامل مواردی مانندِ محاسبۀ درآمد و هزینه‌، شیوه پس‌انداز و ‌راهکار‌های سرمایه‌گذاری است. با نگرش‌ یکدیگر نسبت به مسائل مادی آشنا شوید و برنامه‌ای برای مدیریت مالی به‌عنوان یک زن و شوهر تنظیم کنید.
  4. آزمایش‌های پزشکی پیش از ازدواج: این آزمایش‌های پزشکی برای بررسی مشکلات احتمالیِ بهداشتی یا ژنتیکی‌ زوجین انجام می‌گیرد، مشکلاتی که می‌تواند بر توانایی زوج برای داشتن فرزند یا فرزندی سالم اثر بگذارد.
  5. اردوهای آموزشی پیش از ازدواج: یعنی اردوها یا برنامه‌های گروهی مفرحی که به شکل تخصصی به‌منظور آماده‌سازی افراد مجرد برای ازدواج تشکیل خانواده تدارک دیده شده‌اند. این اردوها اغلب شامل فعالیت‌هایی مانند آشنایی با معیارهای ازدواج سالم‌، شیوۀ برقراری ارتباط و مشاوره می‌شود.

به یاد داشته باشید موارد بالا تنها چند نمونه از انواع مقدمات و توافقاتی است که انتظار می‌رود زوج‌ها پیش از رفتن زیر یک سقف دنبال کنند. اینکه زوجی خاص، دقیقاً چه گام‌هایی پیش از ازدواج باید بردارند، به نیازها و شرایط ویژه و انحصاری آنها بستگی دارد.

 

چگونگی آمادگی برای دورانِ پیش از ازدواج

ایجاد آمادگی برای زندگیِ پیش از ازدواج، گامی بلند برای انتخاب درست و خلق بنیادی محکم برای ازدواجِ موفق است. برای این مهم به 6 حوزه زیر دقت فرمایید:

  1. برقراری ارتباط: با همسر آیندۀ خود صادقانه و صریح گفتگو کنید. در مورد انتظارات، ارزش‌ها و باورهای خود در حوزه‌های مختلف زندگی، از جمله مسائل مالی، اهداف شغلی، فرزندآوری و مرزهای خصوصی صحبت کنید.
  2. ایجاد آمادگی عاطفی: به فکر سلامت عاطفی خود باشید و مطمئن شوید که آمادگی ورود به رابطه‌ای متعهدانه را دارید. تمام مسائل حل‌نشدۀ قدیمیِ خود را حل کنید و سازوکارهایی سالم برای تحملِ چالش‌های احتمالی در زندگی مشترک ایجاد کنید.
  3. مشاوره پیش از ازدواج: مشورت با مشاور ازدواج یا زوج درمانگرِ مجاز را در نظر بگیرید. مشاوره پیش از ازدواج می‌تواند راهنمایی‌های ارزشمندی ارائه دهد، به شناسایی حوزه‌های بالقوۀ اختلاف کمک کند و شما را به مهارت‌های ارتباطی و ابرازهای حل مؤثرِ مسئله تجهیز کند.
  4. بررسی ارزش‌ها و اهداف مشترک: ببینید در چه ارزش‌ها، علایق و اهدافی با نامزد خود اتفاق‌نظر دارید. درباره چشم‌اندازهای خود برای آینده، مثلِ بلندپروازی‌های شغلی، فرزندآوری و پیشرفت شخصی صحبت کنید. اگر آرزوهای هماهنگی داشته باشید، احساس یکرنگی و یکدلی بیشتری خواهید داشت.
  5. پرورش مهارت حل اختلاف: باید مهارت‌های حل اختلافِ سالم را بیاموزید و آنها را با همسر آیندۀ خود تمرین کنید. توجه داشته باشید که اختلاف‌نظر در ازدواج امری اجتناب‌ناپذیر است، اما چیزی که به طور قابل‌توجهی بر استحکام و دوام رابطۀ شما تأثیر می‌گذارد، نحوه مدیریت آنها است.
  6. ایجاد شبکۀ حمایتی: شبکه‌ای از افراد، شامل تعدادی از دوستان و خانوادۀ خود که می‌توانند به‌وقت دشواری شما و نامزدتان را راهنمایی و پشتیبانی کنند، ایجاد کنید. اطراف خود را با افرادِ دارای اثر مثبت پر کنید، افرادی که می‌توانند به طور بی‌طرفانه شما را راهنمایی کنند.

آمادگی برای دوران مهمِ پیش از ازدواج کم‌کم ایجاد می‌شود و نیازمند تلاش و تعهدِ هر دو طرف است. فایدۀ صرفِ زمان و انرژی در 6 مورد بالا، ایجاد پایه هایی استوار برای رابطه ای رضایت‌بخش و هماهنگ است.

 

 

منبع

این مطلب برگرفته از دو مقالۀ «Pre-marital Preparation and Tips» و «Pre-marital» از وبگاه «talktoangel» است.

نظرات کاربران
نظر خود را با ما درمیان بگذارید
برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.