
ارتباط زناشویی و برنامه ریزی های آینده زندگی می تواند برای زوجین عملکرد آنها در حال و اینده را منظم نماید و زندگی با برنامه کارایی را هم افزایش می دهد. در این مطلب به دنبال ایده هایی برای این برنامه ریزی خواهیم بود
ذهن ما تصوراتی که در زهن خود داریم را معادل زندگی واقعی تفسیر میکند. وقتی اهداف داریم را در زهن مان مجسم و احساسات را درک میکنیم، مسیرهای عصبی ایجاد میشود که ذهن و بدن ما را برای انجام اعمالی مطابق با آنچه تصور داریم آماده میکند.
اگر زوجین تصمیم میگرفتند با هم باشند و هرگز در مورد موضوعاتی مانند اینکه آیا میخواهند با هم بچه دار شوند، چگونه ارزش های معنوی را بیان کنند، کجا زندگی کنند، کجا و چند وقت یکبار صحبت نمیکردند، چگونه میشد؟ آیا می خواهند سفر کنند، با پول چگونه ارتباط دارند، و دوست دارند برای تفریح و سالم ماندن چه کاری انجام دهند؟ وقتی متعهد میشویم به رابطه زناشویی باید همه جوانب زندگی را در نظر بگیریم. بنابراین اغلب ما ایده های ناگفته و در عین حال روشنی از آنچه برای آینده خود میخواهیم داریم. شاید یکی از طرفین بازنشستگی خود را برای رقم زدن ایده جدید شغلی و یا زندگی تصور می کند و شریک زندگی اش برای ارتقای مهارت و یا سبک زندگی خود برنامه ریزی می کند. یا شاید یکی از زوجین انتظار دارد که در طول هفته زمان با کیفیتی را با شریک زندگی خود بگذراند، در حالی که دیگری ممکن است فکر کند این برای آخر هفته ها مناسبتر است
مشاورین خانواده و زجین، اکثر زوجها را از طریق تجسم برای ایجاد چشم انداز روابط متقابل راهنمایی میکنند. چشم انداز رابطه نقشه راهی برای زندگی مشترک شما ایجاد می کند و به هر تصمیم و اقدامی که میگیرید جهت میدهد. این تمرین براساس این ایده است که تجسم و قصد دو مهارت ارزشمند برای ایجاد تغییر هستند. فرآیند تجسم به زوجها کمک میکند تا اهداف خود را شناسایی کرده و در جهت تحقق آن تلاش کنند و واقعیت مورد نظر خود را تجربه کنند. بدون یک چشمانداز روشن رابطه، همه ما ناچارا با مشکلاتی مواجه میشویم.
ایجاد چشم انداز رابطه مشترک را تمرین کنید
دسته بندیهای زیر را بنویسید:
· با هم بودن،
· عشق و صمیمیت،
· معنویت، کار،
· امور مالی،
· ارتباطات،
· دوستان
· خانواده و سلامت.
در انتها هم می توانید سناریوی زیر را تصرف کنید:
1. به طور جداگانه، چیزی از هر یک از این دسته بندیها را تصور کنید که دوست دارید در رابطه خود نشان دهید. برای هر دسته یکی را در زمان حال بنویسید، انگار که قبلاً اتفاق افتاده است. به عنوان مثال، «ما حداقل شش بار در سال وقت خود را با یکدیگر می گذرانیم».
2. به نوبت یک مورد را با شریک زندگی خود به اشتراک بگذارید. آیا شریک زندگی شما دیدگاه شما را دارد؟ اگر نه، یادداشت کنید و مدتی بعد برای بحث در مورد مواردی که با آن مخالف هستید وقت بگذارید. اگر شریک زندگیتان دیدگاه شما را به اشتراک میگذارد، از بحث کردن در مورد ظاهر و احساسی که برای نشان دادن آن بینش دارد، لذت ببرید.
دکتر حامد بخشی، مشاوره خانواده و مدرس کشور سازش یافتگی زوجین