تفاهم یا میل به تغییر همسر؟

۰۳ تیر ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۱
تفاهم یا میل به تغییر همسر؟

در مشاوره های ازدواج عموما مشاورین هم ممکن است اشتباهاتی کنند. یکی از اشتباهات رایج در این زمینه رساندن زوجین به مرحله توافق به هر قیمتی است. یعنی زمان هایی می بینیم که مثلا هر دو آقا و خانم سر موضوعی مثل پوشش و یا محل زندگی و یا شاغل بودن و نبودن خانم و... دچار اختلاف هستند و تفاهمی ندارند. در این شرایط مشاوره زمینه ای ایجاد می کند که زوجین خودشان به صورت داوطلبانه و یا با انتخاب مسیر مشاور به جایی برسند که قبول کنند بخاطر دیگری «توافق به تغییر» داشته باشند.

در مشاوره های پیش از ازدواج همیشه به زوجین توصیه هایی دارم که ببینم نکات آنها برای زندگی شان چیست، به آنها می گویم ملاک هاتون رو بنویسید، بعد با هم صحبت کنید ببینید، تفاهم دارید و یا دوست دارید طرف مقابل تغییر کند؟

ممکن است دو طرف در مورد یک ملاک دید، نظر و برداشت یکسان نداشته باشند، اما چون تمایل دارند که این ازدواج سر بگیرد، با هم عهد می کنند که ملاک طرف مقابل را رعایت کنند در اینجا «توافق برای تغییر» صورت گرفته است. ولی «تفاهم» دو نفر در مورد یک ملاک عبارت است از اینکه دید، نظر و برداشت هر دو طرف نسبت به یک مسئله همسان است. مثلاً؛

آقا: یکی از ملاک های ازدواج من این است که همسر آیندۀ من باید حتماً «چادر» بپوشد. نظر شما چیست؟

خانم: من تا به حال چادر نپوشیده ام، ولی اگر شما بخواهید، مانعی ندارد، من هم چادر می­پوشم!! در حقیقت اینجا «توافق برای تغییر» صورت پذیرفته است.

اما اگر مکالمه به این صورت پیش برود:

 آقا: یکی از ملاک های ازدواج من این است که همسر آیندۀ من باید حتماً «چادر» بپوشد. نظر شما چیست؟

خانم: بله من تا به حال چادر پوشیده ام و از این به بعد هم خواهم پوشید. در حقیقت اینجا «تفاهم» حاصل است.

 هر چه توافق های تغییر یک ازدواج برای شروع زندگی بیشتر باشد، ریسک و خطر آن ازدواج بالاتر می رود. چرا؟ چون در اول ازدواج بخاطر شرایطی که دارند حالا هر مساله ای و میخواهند ازدواج سر بگیرد حاضر به تغییر خود می شوند حتی شده به صورت صوری می پذیرند. ولی بعد از ازدواج احساس می کنند که نمیتوانند ملاک های اصلی خود را کنار بگذارند و در نتیجه دچار اختلاف بنیادین شده و شیرازه عاطفی و روانی زندگیشان از هم پاشیده می شود.

پس در نتیجه بهتر است ابتدای امر ازدواج را براساس تفاهم پیش ببریم نه توافقی که تهش به تغییر میرسد و خب نتیجه خوبی هم در ازدواج و زندگی آینده نخواهد گذاشت.

 

دکتر حامد بخشی، مشاور خانواده و مدرس کشوری سازش یافتگی زجین سازمان بهزیستی

نظرات کاربران
نظر خود را با ما درمیان بگذارید
برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.