حال خوب بعد از تجربه خیانت زناشویی در زنان

۱۱ تیر ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۶
حال خوب بعد از تجربه خیانت زناشویی در زنان

خانواده رکن اساسی و بنیادی در رشد تحولی  روانی و جسمانی دارد که با ازدواج شکل می گیرد، باید سه اصل تعهد، صمیمت، جاذبه های جنسی را در برداشته باشد در غیر این صورت زندگی مشترک روبه زوال، بی مهری و بی اعتمادی پیش می رود که اگر مجهز به ابزارهای مانند مدیریت نظم جویی هیجانی و انعطاف پذیرایی روان شناختی نباشد و سواد رابطه زناشویی بلد نباشیم، منجر به خیانت فرازناشویی و در انتها به جدایی  عاطفی و طلاق کشیده می شود.

فرد خیانت دیده (خانم)دچار مشکلات روانی و جسمی و متحمل آشفتگیهای زیادی می گردد بخصوص اگر منجر به طلاق رسمی بشود. مشکلاتی از قبیل حمایت عاطفی، اقتصادی و...  بخصوص اگر فرد شاغل نباشد و همچنین نگاه های سنگین اطرافیان. فرد دچار اضطراب، استرس، نگرانیهای گوناگون، افسردگی ، نشخوارهای فکری  هجوم هیجانات منفی ، پوجی ، تنهایی و درماندگی می شود. سوالات زیادی در ذهنشان شگل می گیرد. مانند اینکه حالا چکار کنم ؟ چگونه زندگیمو پیش ببرم ؟ آینده چی می شود ؟ و... .

تجربه یک مراجع خانم:

بعداز مواجه با خیانت و بی توجهی همسرش و ..... هر چه خانم سعی داشت که زندگیش رو سرو سامان بدهد و همسرش را ببخشد با مراجع به درمانگر اختلافات زناشویی را حل و فصل کند، نتیجه ای نداشت بعلت عدم همکاری همسرش منجر به جدایی و طلاق شد. خانم خیلی بهم ریخته و آشفته خاطر بود، گریه امانتش نمی داد، سردردگم  و ناامید بود، مدام خودش سرزنش می کرد رابطه اش با خودش و دیگران دچار مشکل شده بود دیگه به مردها اعتمادی نداشت و مجبور بود برای مخارج زندگیش سرکار هم برود، سوگ سنگینی را تحمل می­کرد. با کمک مشاور و یک دوره دارو درمانی، با برجسته کردند توانانمندی­هایش (علاقمندی­های هنری، ورزشی، ادامه تحصیل و شرکت در کارگاه­های مختلف روان شناسی  ...) نه تنها به حالت عادی و زندگی روتین برگشت بلکه  به موارد مثبتی هم رسید:

-         کسب مدرک تحصیلی در دانشگاه

-         گرفتن مدرک تخصصی در حوزه رنگ و مو  

-         آشنایی با تکنیکهای ذهن آگاهی (بودن در زمان حال، پذیرش بدون قضاوت)، شفقت با خود و دیگران را بصورت حرفه ای آموخته و عمل کرد.

-         فعالیت ورزشی منظم  و رفتن به طبیعت برای ترشح هورومون شادی جهت کاهش اضطراب و استرس و رفع خستگی جسمی و روحی.

پس می توان با کمک افراد متخصص روان درمانگر و همت و پشتکار خود با کسب مهارت­های مدیریت تنظیم هیجان و انعطاف پذیری روان شناختی در زندگی به حال خوب رسید تا در موقعیت­های آشفته ساز، منطقی فکر و عمل کرد و یک ضرب المثل معروف میگه: وقتیکه خداوند دری را می بندد ، درهای دیگری را می گشاید، رسید. پژوهشی که در سال 1402 روی زنان مطلقه خیانت دیده انجام شده (اثر بخشی ذهن آگاهی برای مدیریت نظم جویی هیجانی و انعطاف پذیری) نتیجه مثبت و قابل توجه ای داشت.

 

اکرم نخعی؛ کارشناس ارشد روان شناسی

نظرات کاربران
نظر خود را با ما درمیان بگذارید
برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.