مشورت گاهی با دخالت اشتباه گرفته می شود. گاهی اطرافیان از جمله والدین و یا اقوام نزدیک به اسم مشاورت در زندگی فرزندان خود عملنا دخالت می کنند. دخالت اطرافیان در زندگی زناشویی و نحوه مواجه با آن یکی از دغدغههای مهم زوجهای جوان در زندگی است و البته یکی از عوامل مهم در اختلافات زناشویی بین زوجهای جوان نیز، همین مداخلهها است. گرچه معمولا والدین و اطرافیان گمان میکنند که این دخالتها با نیت خیر خواهی صورت میگیرد؛ ولی اکثر مواقع تاثیرات منفی بر روابط گذاشته و ممکن است حتی به طلاق زوجین هم منجر شود.
اختلاف و درگیری بین خانوادهها، فاش کردن اسرار زندگی زناشویی، عدم آشنایی زوجین جوان با مهارتهای مدیریت زندگی، وابستگیهای بیش از حد عاطفی به والدین، نداشتن استقلال مالی و... از مهمترین دلایل دخالت اطرافیان در زندگی زناشویی زوجین است. در حالیکه زوجین به راحتی می توانند با بهره بردن از مشاوره خانواده و مشورت با افراد متخصص، مشکلات خود را برطرف کنند و با راهکارهای پیشگیرانه مانع از دخالت اطرافیان شوند. از مهمترین دلایل دخالت والدین و اطرافیان در زندگی زوجها میتوان به موارد زیر اشاره داشت:
· عدم اطمینان والدین به آمادگی فرزندانشان برای شروع یک زندگی مشترک
· فاش کردن اسرار و مشکلات زندگی مشترک برای اطرافیان و دوستان
· وجود مشکلات شخصیتی در زوجین و عدم توانایی در تصمیم گیری
· عدم آمادگی زوجها برای ازدواج
· اختلاف و درگیری بین خانوادهها
به مرور زمان و با شدت یافتن دخالت اطرافیان در زندگی زناشویی زوجین، مشکلات آنان روز به روز بیشتر میشود؛ تا جایی که ممکن است حتی به تصمیم برای طلاق و جدایی زن و شوهر منتهی شود. زمانی که زوجین نمیتوانند زمام زندگیشان را به دست بگیرند و برای خودشان تصمیم بگیرند، اطرافیان شروع به دخالت خواهند کرد. ازدواج و ساختن زندگی مشترک بر اساس نظرات و تصمیمات والدین یا اطرافیان باعث بی ثباتی در زندگی خصوصی میشود.
دکتر جمال الدین راحمی، مشاوره خانواده