سازش یافتگی زوجین

۲۳ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۱
سازش یافتگی زوجین

سازشگری یکی از مهارت های مهمی است که در زندگی زناشویی بایستی اتفاق بیافتد. سازش اصل مهمی است که می تواند بسیاری از مسایل و بحران ها را مدیریت نموده و تحت تاثیر قرار دهد. زوجین با سازش می توانند مسایل را تحلیل و در شرایط مناسب تصمیم بگیرند.

زوج ها دائماً با هم تصمیم می‌گیرند. با این حال، اکثر زوج‌هایی که ما مشاوره می‌دهیم، هرگز واقعاً درباره نحوه اتخاذ این تصمیم‌ها بحث نکرده‌اند. اکثر زوج ها موارد زیر را جزء موضوعات اصلی می دانند که نیاز به بحث و توافق بین آنها دارد:

·        کجا زندگی کنیم

·        چند تا بچه داشتن

·        چگونه پدر و مادر شویم

·        چگونه پول خرج کنیم و پس انداز کنیم

·        چگونه کارهای خانه را تقسیم کنیم

·        چقدر زمان برای گذراندن با خانواده/خانواده گسترده

·        چه زمانی به تعطیلات بروید و کجا بروید

در موفق‌ترین روابط، شرکا صادقانه نگران خواسته‌ها و ترجیحات شخصی یکدیگر هستند. هر دو مایلند بیش از نیمی از راه را طی کنند تا به سازش‌های رضایت بخش متقابل برسند. تصمیم گیری‌ها و سازش‌ها با میل و رغبت گرفته می‌شوند، نه با اکراه. خوشبخت ترین زوج‌ها توانایی مذاکره را دارند. آنها آشکارا نظرات خود را به اشتراک می‌گذارند و به دیدگاه‌های یکدیگر احترام می‌گذارند.

اگر همراه باشید آسان است. اما وقتی به شدت مخالف هستید یا نمی‌توانید مصالحه‌ای پیدا کنید، ممکن است به سرعت از عنصر کلیدی که شما را کنار هم نگه می دارد غافل شوید: توجهی که به یکدیگر دارید. خشم، محافظت از خود و ترس ممکن است وجود داشته باشد. بازگشت به عشق، عنصر جادویی در تصمیم گیری‌های دشوار است - و چالش برانگیزترین کاری که باید انجام داد.

 

 

سازش را تمرین کنید

این را امتحان کنید:

1. تصمیم فعلی را در نظر بگیرید که در آن نظرات متفاوتی دارید و در تلاش برای توافق هستید و موارد زیر را انجام دهید:

به صورت جداگانه، در مقیاس 1 تا 10 درجه بندی کنید که چقدر مایلید نیازهای همسرتان را برآورده کنید و او را واقعاً خوشحال کنید. اگر می‌توانید بگویید: «به طور کامل! من از مصالحه خوشحالم.» (نکته: اگر در حال مشاجره هستید، احتمالاً نمی‌توانید به خود 10 بدهید.) اگر حقیقت این است که «من از سازش در این مورد امتناع می کنم. من از ترک موقعیت خود امتناع می کنم.» اگر پاسخ شما این است که «من کمی از موقعیت خود خارج می‌شوم، اما احتمالاً می توانم بیشتر حرکت کنم» به خود نمره 5 بدهید.

اگر به خود 5، 6 یا 7 امتیاز داده‌اید، بپرسید:«چه کاری می توانم انجام دهم تا آن را به عدد 8 برسانم؟"

2. برخی از تصمیمات جزئی که به عنوان یک زوج می‌گیرید را در نظر بگیرید که باعث ایجاد کشمکش‌های تکراری می‌شود. یکی از تصمیمات ما این است که بیرون غذا بخوریم یا در خانه آشپزی کنیم. کریگ عاشق آشپزی در خانه است در حالی که دبی دوست دارد بیرون برود. با درک این موضوع به عنوان یک تفاوت، ما بسیارروی ایجاد تعادل کار می‌کنیم تا هر دوی ما احساس کنیم که در حال برآورده شدن نیازهای خود هستیم. این بازی بده بستان نیست، بلکه توجه آگاهانه به نیازها و ترجیحات دیگران در لحظه است.

دکتر رعنا صباغ اسماعیلی،

مشاور خانواده و تربیت فرزند

مؤلف کتب تخصصی روانشناسی و علوم تربیتی

 

  

نظرات کاربران
نظر خود را با ما درمیان بگذارید
برای ارسال نظر ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.